Hockey! - Reisverslag uit Valencia, Spanje van Nienke Evers - WaarBenJij.nu Hockey! - Reisverslag uit Valencia, Spanje van Nienke Evers - WaarBenJij.nu

Hockey!

Door: Nienke

Blijf op de hoogte en volg Nienke

01 Oktober 2007 | Spanje, Valencia

Lieve Allemaal,

Er is weer nieuws aan het Valencia-front!

Men heeft namelijk, na 13 jaar aankloten op amateurniveau, eindelijk mijn verborgen hockeytalent ontdekt.

Aangezien ik het hockeyen toch wel begon te missen heb ik via internet een mailtje gestuurd naar een hockeyclub. Meteen dezelfde dag had ik een reactie, en niet veel later werd ik (terwijl ik me zoals gewoonlijk op het strand bevond) gebeld door de assistenttrainer, ´of ik misschien zin had om ´s avonds mee te trainen om te zien wat ze te bieden hadden´...

Natuurlijk wilde ik dat, maar het was lastig dat ik al mijn hockeyspullen (vooral stick en schoenen waren een groot gemis) thuis had gelaten ivm mijn overvolle koffer. Maar zoals gewoonlijk liet ik me niet zomaar uit het veld slaan en daarom ben ik vol goede moed op mijn All*stars vertrokken. Geloof mij, ik weet nu waarom je hockeyschoenen moet dragen want na 2,5 uur (je leest het goed) trainen, ging ik kapot van de spierpijn.

De hockeyclub Xaloc, (http://www.chxaloc.com) ligt net buiten Valencia, en Dames 1 speelt hoofdklasse (primer división). Dit houdt in dat we landelijk spelen en tegenstanders hebben als Barcelona, Madrid, Sevilla en San Sebastian. Het team is superleuk en bestaat uit meisjes varierend tussen de 17 en 27 jaars (ongeveer), grotendeels Spaans of Argentijns maar ook 1 Belse, Duitse en Franse die net als ik de Spaanstalige uitleg van oefeningen soms niet 100% begrijpen.

We trainen 3x in de week 2 uur (lekker fanatiek) en ik geloof dat we 20 oktober onze eerste wedstrijd hebben in Sevilla!!!! Natuurlijk vroeg ik me af hoe dat allemaal geregeld werd met zulke afstanden maar het antwoord is simpel! We gaan 1 dag eerder weg, slapen in een Hotel, spelen de dag erna en rijden weer terug! .. WAAROM NIET, dacht ik zo!!??

Maar, jullie hoeven niet jaloers te zijn hoor! Aan dit verhaal zit een keerzijde: Ik kan namelijk al 2 dagen geen trappen meer lopen en mijn vrienden willen niet meer met me gezien worden omdat de bewegingen die ik maak om vooruit te komen niet om aan te zien zijn.

Zoals jullie vast wel begrijpen ben ik superblij en er zeker van dat ik met de nieuwe schoenen die ik zaterdag gekocht heb vanavond de blits ga maken!

Liefs Nienke!

• 01 Oktober 2007 - 11:54

Lotte:

He zussie!
    echt mega tof hoor! ik zeg altijd maar zo verborgen talent is ook TALENT !
    hier weinig spannende verhalen
    vanavond weer terug naar Utrecht! en weer lekker een weekje studeren!
    spreken elkaar snel weer!
    liefs KUS Lotte

• 01 Oktober 2007 - 16:12

Tante Jeanne:

Wat leuk om te lezen dat je gaat hockeyen ben benieuwd of er hier nog een carriere voor je ligt.
    Wel gezellig om Spaanse meiden te leren kennen en natuurlijk ook alle andere nationaliteiten die hier vertegenwoordigd zijn.
    Ik hoef niet te vragen of je mooi bruin gebleven bent want volgens mij is het prima op het strand.
    Wij zitten vandaag weer lekker in de regen dus balen.
    Veel liefs xx Tante Jeanne Dekker

• 01 Oktober 2007 - 21:21

Marieke Koene:

Haha nienkje zodalijk wordt je heeeelemaal ontdekt op het hockeygebied en dan krijg je een carrière in spanje en dan zien we jou niet meer terug!!
    Klinkt echt ontzettend heftig :D In een hotel slapen enzo ;). niet verkeerd! En zo leer je ook weer allemaal leuke mensen kennen...! Tof hoor!!
    Hoe is het met je spaans?
    Ik heb mn eerste studiepuntje binnen jippieeee ;) en ik ben toch weer terug bij bosch (ik was weg :p). Ruurd is 4 x ontslagen geloof ik, maar mag nu TOCH weer terugkomen ;). Ik weet niet hoe die t voor mekaar krijgt!
    Tot snel meisje, ik kijk nu al uit naar je volgende verhaaltje :p
    kusje mariek

• 02 Oktober 2007 - 02:56

Dien:

hee Nien!
    Wat supertof zeg! Ik vond jou natuurlijk altijd al een natuurtalentje, blij dat dat nu eindelijk ontdekt is ;) Met je nieuwe materialen zul je daar vast helemaal de blits maken! Maak er wat leuks van:)

kus Dien

• 02 Oktober 2007 - 10:53

Paulien:

Wat super gaaf voor je Nienke! Klinkt goed zoveel sporten. Hopelijk heeft zoveel trainen goede resultaten... ;) Succes ermee!! En ook met je verblijf daar. liefs xx Paulien S.

• 04 Oktober 2007 - 13:15

Anouk:

Heey Nienke,

Ik had vandaag spaans van Dominguez en ik dacht bij mezelf: hoe zou het met nienke zijn?? Nou, die vraag is inmiddels beantwoord want zo te lezen vermaak jij je wel.

Ik ben wel een beetje jaloers op je want wij zitten hier te zwoegen op de aankomende tentamens en jij loopt een beetje op zn spaans te hockeyen op allstars. Kun je je inmiddels al verstaanbaar maken bij de inheemse bevolking??

Nou poeperd ik hou je site in de gaten, geniet van je tijd daar en ik hoop dat je veel vriendjes en vriendinnetjes maakt.

En espero de sus prontas noticias, le saluda atentamente,

Anouk

• 10 Oktober 2007 - 12:11

Femke Evers:

heeeeeeee nienke, wat leuk om zo te lezen wat jij daar allemaal uitspookt:-)
    Hoop gauw een keer met mijn pa een biertje te komen drinken daar,
    x nicht Femke

Verslag uit: Spanje, Valencia