Ik ben er! - Reisverslag uit Valencia, Spanje van Nienke Evers - WaarBenJij.nu Ik ben er! - Reisverslag uit Valencia, Spanje van Nienke Evers - WaarBenJij.nu

Ik ben er!

Door: Nienke Evers

Blijf op de hoogte en volg Nienke

31 Augustus 2007 | Spanje, Valencia

Nou mensen, het is me gelukt! Ik ben aangekomen in Valencia! Op dit moment zit ik te internetten in het Hostel waar ik van plan ben 1 nachtje te blijven.

Mijn dag is goed, maar vooral erg rustig voorlopen! Vanochtend ben ik om ongeveer 10 uur samen met Lotte en mama naar Schiphol vertrokken. Daar aangekomen ben ik meteen mijn bagage in gaan checken en trof ik een uiterst aardige meneer die het niet erg vond dat ik 4,5 kg extra bagage in mijn koffer gestopt had. (Mijn berichtje van gisteren is nu al verouderd). Ook de controle van de handbagage leverde geen problemen op, al keken ze wel wat raar toen ik heel vragend naar het lampje boven mijn hoofd keek toen ik door het poortje liep...
(dat ding heeft nu eenmaal altijd de neiging juist bij mij af te gaan, dus dat moet ik dan toch goed in de gaten houden, of niet??)

Rond een uurtje of 4 stond ik op Valencia Airport en sindsdien ben ik met de taxi naar het Hostel gegaan, heb ik mijn spulletjes ingecheckt, mijn bed opgemaakt en een kleine wandeling door de stad gemaakt. (So far, so good!)

Valencia blijkt echt een mooie stad. Ik heb wat plaatjes geschoten, tapas-barretjes gezien en me proberen te orienteren. Verder ben ik tot de conclusie gekomen dat je echt heel erg veel tijd hebt om na te denken over merkwaardige dingen als er niemand in je buurt is waarmee je kan praten.

Mijn belangrijkste vragen op dit moment:
- ´waarom dit hostel Purple Nest heet, terwijl alle muren in mijn kamer GROEN zijn..??´
- ´waarom niemand mijn knullige Spaans verstaat..??´
- ´waarom juist MIJN laptop zo groot en zwaar is..??´
EN
- ´wat ik de komende 3 uur kan gaan doen in een stad waar ik niemand ken..??

Maarja, ik red me wel! Morgen weer een dag om de volgende hindernissen te nemen en oplossingen te zoeken voor bovenstaande vragen! Nu ga ik een boekje lezen en uitrusten van deze enerverende dag! Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs en kus Nienke!

• 31 Augustus 2007 - 18:14

Marieke Koene:

Nienk! Je bent er!! Wat gaaf :D
    En wat stel je jezelf een heerlijke vragen!
    Wat betreft de vraag over jouw spaanse niveau: over een paar dagen zullen ze je al veel beter verstaan :D
    En wat je de komende 3 uur moet gaan doen.. Geniet van de stad, leef, proef de sfeer die er hangt... Dat is kostbaar! Aan die sfeer zul je later met heimwee terugdenken :D
    xxxx mariek!!!

• 02 September 2007 - 09:26

Anne:

Ha Nienke!
    Ik zie je nu online, maar ik heb zelf niet zoveel tijd..dus ik doe het even via deze weg: heeel erg veel plezier daar! Ontdek veel en geniet ervan:) De eerste dagen zijn altijd zwaar..maar voor je het weet voelt het als je thuis aan en verstaan ze je spaans prima:)Het wordt in ieder geval een ervaring die niemand je meer af kan nemen!
    Voor nu nog een heeele fijne dag!
    Liefs, xxx

• 03 September 2007 - 12:50

Jip:

Nien, wat goed dat je veilig bent aangekomen. Hoop dat je het heel fijn gaat hebben, leuke mensen tegen komt en geniet van alles voor je het weet zit je weer hier in de regen.

Veel plezier liefs x Jip

• 03 September 2007 - 16:15

Veronique:

Hoi Nienke,
    Al een beetje gewend aan de stad? Ik ben zaterdag aangekomen en logeer op dit moment bij kennissen buiten het centrum.
    Misschien kunnen we wat af spreken en wat gaan drinken als je zin hebt?
    Groetjes veronique
    veroniquekivits.waarbenjij.nu